Friday, August 12, 2011

...:: smoothie ::....

di sebabkan chinta hati hanya bersahur dgn seteguk air....saya mencari alternatif lain untuk chinta hati...
ye la saya sorng je yg melantak time bersahur so kesian ngan chinta hati yg tidak makan ape2 time bersahur....
 jadi saya buatkan khas tuk chinta hati

strawberry yogurt smoothie
ala2 Bliss tp sj gatal xnk bli bliss konon2 nk tunjukkan kasih sayang ecehwahhh....

ingredient
fresh strawberry
4 tbsp plain low-fat yogurt
2 tbsp sugar or to taste
ice cube

How 2 make
1. Combine all  the ingredient into a blender. I use blender coz at my house dont have juice processor hihihihi
2. Blend it into a fine paste, chill. 
3. Taste the mixture and sweeten with a little more sugar, if you wish.  
4. Pour into glass and serve. tadaaaaaaaaaa 


Thursday, August 11, 2011

Married Life


xau cam ne leh layan cite ni
bl hayati betul2....huhuhuh sedey pn ade jugak
uhuhuhuhuh xtau napee~~~

Saturday, July 30, 2011

cantik ke???

puasa pn belum lagi tp dh rasa bahang raya
sana sini sales.....
warehouse sales, factory sales, mega sales, suma la sales....
sakit jiwa .... lebih2 lagi poket pn sakit hahahahaha

baru2 ni Metrojaya warehouse sales sempena hari raya
mmg tiap2 tahun xpenah miss
cuma dis year, pergi ade matlamat hihihih
so kiranye slama ni pegi xde matlamat....
niat nk cari cadar + bantal + perfume

bila sampai je...
frust nye....
cadar, xde yg best pn....
bantal huhuhuhu yg bamboo gingko pillow xde 
huhuhuhu
perfume "Givenchy Play" pn xde huhuhuhu
akhirnye .... ni yg aku bli


masker hohohoh
1 pack ade 10 pcs 
suma tu RM10.... so kiranye jatuh 1pc RM1
wooooo jimat tu...

teringat masa lalu hihihihih
biasa la bride-2-be mesti la jaga kecantikan b4 menjelang harinye
SPA, facial, massage .... suma nye aku g
tp xtra treatment kat umah..... MASKER

teringat
a week b4 majlis aku akan pakai masker everyday
atas nasihat beautician di SKII
"pakai masker SKII everyday nnt u punya muka cam baby"
hohohoho boleh koyak poket kalo nk bli 7pcs masker dia
cukup la sekadar set nye tu
so
alternatif nye aku bli nivea nye masker
so far
alhamdulillah .... kulit muka pada hari bahagia sgt memuaskan hihihihih

REVIEW : wed album

huhuhuhu sbnr nye album ni dh lma dapat
tp 
tertinggal kat umah MIL

so ni br la dpt pegang hihihih
leh tatap lma2

actually xtau pn outcome akan jadi photobuk
mula2 xdapat bayangkan... jus bayang cam majalah sekolah
tp xsangka lebih mantap dari majalah sekolah hihihih


hard cover with gold color

small word at the right side

 
picture arrangement ikut sequence majlis

fully utilize....picture at both side
penuh ngan drama hihihihih

total ade 20 sheet

skrng ni i ade 3 album with different approach hihihih....
Solemnization : sticky album
Reception 28 May : custom album
Reception 29 May : photobuk
bgs gak....kiranye variety skit collection on wedding album 


Credit to Hafizi Abd Hadi


xsusah bekerja ngan dorng ni (time tu dia + wife yg melayan kitaorng)
ye laaa.....kitaorng nye penat yg semalamnye pn xabs lagi....
so dgn saba nye, dia sanggup tggu + beri kitaorng rehat hihihihihi
anyway 
Thanks a lot


How to contact :http://www.facebook.com/hafizi.abdhadi


11 Amalan sunnah khusus bulan RAMADHAN



"Adalah penting bagi kita untuk mengetahui kalam Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam dalam bab kaifiat dan fadhilat ibadah.  Ini kerana ia merupakan janji benar yang menjadi jaminan yang kukuh untuk kita berpegang dengannya.  Menjadi sumber motivasi buat orang-orang yang beriman.

Berikut adalah beberapa hadith Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam yang menerangkan kepada kita bagaimana untuk mendapatkan impak maksima dari kebaikan Ramadhan.   Saya telah memetiknya dari kitab Riyadhus-Solihin susunan Imam an-Nawawi dan kitab Feqh as-Sunnah susunan Sheikh Sayyid Sabiq.  Semoga kita semua dapat mengamalkannya, insyaALLAH.


1.  Keutamaan Sahur Dan Mentakhirkannya Selama Tidak Khuatir Akan Terbitnya Fajar
Dari Anas radhiAllahu ‘anhu, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda:  “Bersahurlah kamu sekalian kerana sesungguhnya di dalam sahur itu terdapat barakah.”  (HR Bukhari & Muslim)
Dari Zaid bin Tsabit radhiAllahu ‘anhu berkata:  “Kami sahur bersama-sama dengan Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam, kemudian kami melaksanakan solat.”  Ada seseorang bertanya:  “Berapa lama antara sahur dengan solat itu?”  Ia menjawab:  “Kira-kira 50 ayat.”  (HR Bukhari & Muslim)
Dari ‘Amr bin ‘Ash radhiAllahu ‘anhu, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda:  “Kelebihan puasa kami dan puasa ahli Kitab adalah adanya makan sahur.”  (HR Muslim)
 2.  Segera Berbuka Puasa Apabila Sudah Masuk Waktu Berbuka
Dari Sahl bin Sa’d radhiAllahu ‘anhu bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda:  “Manusia itu selalu dalam kebaikan selama mereka segera berbuka puasa.”  (HR Bukhari & Muslim)
Dari Anas radhiAllahu ‘anhu berkata:  “Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam sentiasa berbuka dengan beberapa biji ruthob (kurma yang baru masak) sebelum solat.  Jika tidak ada ruthob (kurma yang baru masak), maka beliau sallAllahu ‘alaihi wasallam berbuka dengan tamar (kurma yang sudah kering).  Jika tidak tamar (kurma yang sudah kering), maka beliau sallAllahu ‘alaihi wasallam meneguk air beberapa teguk.”  (HR Abu Daud dan At-Turmudzi)
3.  Berdo’a sepanjang berpuasa dan ketika berbuka.
Diriwayatkan oleh Turmudzi dengan sanad yang hasan, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda:  “Ada 3 golongan yang tidak ditolak do’a mereka, iaitu orang yang berpuasa sehingga dia berbuka, pemimpin negara yang adil dan orang yang teraniaya.”
4.  Menjauhi perkara-perkara yang bertentangan dengan ibadah puasa.
Dari Abu Hurairah radhiAllahu ‘anhu bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alahi wasallam bersabda:  “Puasa itu adalah perisai, oleh kerana itu, apabila salah seorang di antara kamu sekalian berpuasa maka janganlah berkata kotor dan janganlah bertengkar/berteriak.  Apabila ada seseorang yang mencaci-maki atau mengajak berkelahi, maka hendaklah ia berkata:  “Sesungguhnya aku sedang berpuasa””.  (HR Bukhari & Muslim)
Abu Hurairah radhiAllahu ‘anhu berkata bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda: ‘Barangsiapa yang tidak meninggalkan kata-kata dusta dan perbuatan buruk, maka Allah tidak memerlukan ia meninggalkan makan dan minumnya.” (HR Bukhari)
5.  Bersiwak atau menggosok gigi. 
Amir bin Rabi’ah berkata,  “Saya melihat Nabi sallAllahu ‘alaihi wasallam bersiwak dan beliau pada saat itu sedang berpuasa.  Kerana seringnya, maka saya tidak dapat membilang dan menghitungnya.”  (HR Bukhari)
Abu Hurairah radhiAllahu ‘anhu mengatakan bahwa Nabi sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda, “Andaikan tidak memberatkan umatku, niscaya mereka kuperintahkan bersiwak pada setiap kali berwudhu.”  (HR Bukhari)
6.  Bermurah hati dan banyak menderma.
Dari Ibnu Abbas radhiAllahu ‘anhu katanya:  “Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam adalah seorang yang paling dermawan, dan sifat dermawannya itu lebih menonjol pada bulan Ramadhan yakni ketika ditemui Jibril.  Biasanya Jibril menemuinya pada setiap malam bulan Ramadhan, dibawanya mempelajari al-Quran.  Maka Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam lebih murah hati melakukan kebaikan dari angin yang bertiup.”  (HR Bukhari)
7.  Menggandakan amalan membaca dan mempelajari al-Quran.
(Hadith Ibnu Abbas di atas menyatakan bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bertadarus (mempelajari al-Quran) dengan Jibril pada setiap malam Ramadhan.)
Membaca al-Quran adalah amalan biasa ummat Islam, tetapi sempena bulan Ramadhan, hendaklah kita tumpukan betul-betul dan menggandakannya.  Para ulama apabila tibanya bulan Ramadhan akan memberhentikan kuliah yang diajar mereka dan menumpukan kepada mempelajari al-Quran.  Membaca untuk memahami al-Quran yakni mentadabbur al-Quran adalah lebih utama dari membaca laju untuk mengkhatamkannya beberapa kali pada bulan Ramadhan.
8.  Memberi makan untuk berbuka puasa.
Dari Zaid bin Khalid Al-Juhanny radhiaAllahu ‘anhu, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda:  “Barangsiapa yang memberi makan untuk berbuka orang yang berpuasa, maka ia mendapat pahala seperti pahala orang yang berpuasa itu dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala orang yang berpuasa itu.”  (HR At Turmudzy)
9.  Mendirikan malam dengan solat sunnat (solat Tarawih)
Dari Abu Hurairah radhiAllahu ‘anhu, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam telah bersabda:  “Barangsiapa yang mengerjakan solat sunnat pada malam bulan Ramadhan dengan penuh keimanan dan hanya mengharapkan pahala dari ALLAH, maka akan diampunilah dosanya yang telah lalu.”  (HR Bukhari & Muslim) 
10.  Giat beribadah pada 10 hari terakhir Ramadhan
Aisyah radhiAllahu ‘anha berkata:  “Bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam apabila masuk sepuluh terakhir bulan Ramadhan. diramaikannya waktu malam, dibangunkannya ahli keluarganya dan diikat erat kain sarungnya.”  (HR Bukhari & Muslim)
11.  Beriktikaf pada 10 terakhir Ramadhan.
Dari Ibnu Umar radhiAllahu ‘anhu berkata:  “Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam selalu beriktikaf pada sepuluh hari terakhir bulan Ramadhan.”  (HR Bukhari & Muslim)
Dari Aisyah radhiAllahu ‘anha berkata:  “Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam selalu beriktikaf pada sepuluh hari terakhir bulan Ramadhan sehingga Beliau sallAllahu ‘alaihi wasallam dipanggil ALLAH Ta’ala, kemudian setelah beliau sallAllahu ‘alaihi wasallam wafat, isteri-isterinya meneruskan kebiasaan Beliau itu.”  (HR Bukhari & Muslim)

Semoga kita semua dapat mengambil pengajaran yang besar dari hadith-hadith Nabi sallAllahu ‘alaihi wasallam di atas.  Janganlah dilepaskan peluang untuk mendapatkan pahala yang besar hasil dari usaha kita untuk bersungguh-sungguh melaksanakan sunnah di atas.
Selain dari sunnah yang telah dinyatakan di atas, jangan lupa dan meremehkan lain-lain sunnah Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam seperti senyum, beri salam, solat jamaah di masjid, berbuat baik kepada ahli keluarga dan jiran, beri tadzkirah, merendah diri dan lain-lain.
Mudah-mudahan hidayah dan taufiq menyinari hati dan jiwa kita semua dan mudah-mudahn melekat ke dada kita semua akan nilai besar Taqwa,

Amin.

Friday, July 29, 2011

HOME



saya akan pulang

BERMAKNA


chinta hati juga akan pulang

DENGAN ITU



kami akan berbuka puasa & solat terawih bersama

yeayyyyyyyy ***wink

Tuesday, July 26, 2011

puasa


next week seluruh umat Islam akan berpuasa.....
xsaba rasa nye nk berpuasa....sbb time puasa la macam2 jenis kuih yg ade hihihihi.....
tahun ni akan berbeza ngan tahun2 yg sebelum nye....
sbb puasa kali ni akan berpuasa bersama chinta hati

BUT
huhuhu chinta hati berada di Sabah
JADI
saya tetap berpuasa bersama keluarga tercinta
hohohohoho

sedikit frust

Friday, July 22, 2011

bagaimana?????


saya takut saya akan lupa segala2nye.....
arghhhhhhh.......

Thursday, July 21, 2011

top GEAR

tah sejak bila aku leh tersangkut tgk cite ni.....siap xleh miss hahahhhaa....ni suma pengaruh cinta hati......
kalo ujung minggu je....ajak kua mesti dia kata
 "alaaaa cite saya nk start dh ni......abs cite ni baru kita kua ye".....
dh dia tgk, kita pn join laaaa......
mula2 rasa xpuas hati gak laaaaa.....ye laaaa kita pn de fav shows tp xde la smpi cm ni......
tp bl dh lma2 tgk,hati rasa terpaut hahhahahahaa....
cehhhhh cm bercinta lak...

opkos la shows ni dorng introduce kete2 yg xtercapai xmampu tuk di beli.....
tp d sebab kan gelagat pengacara yg bersahaja tu yg best......
Clarkson,Hammond & May + Stig

Jeremy ClarksonRichard HammondJames May

so every Sunday;1630 xleh kua g memana......
nmpk gaya nyee malam la baru kuaaaaa......

Friday, July 15, 2011

REVIEW :: shoes

sbnrnye xde niat nk tempah kasut khas 4 wedding. Rata2 suma mak andam menyediakan kasut size 7....
wahhhhh besa tul, dh la kaki ni comei....kl kat vinci tu kebanyakan size 5 & 6 cepat abs....asal la butik2 pengantin ni simpan stok kasut size 7...pelikkkk.....

dh alang2 tempah.....tempah la kasut yg serasi ngan kita...lma gak la mencari design yg berkenan di hati. skali jmpa "Paris Hilton Collection".....perghh leh d kata kan suma pn cantik.....so bukan la ciplak tp just use as an idea hohohohoho

antara characteristic 
- mesti SELESA sbb majlis blh dikatakan 1 hari. xkan la, xabs majlis dh nk pakai selipar. so kasut tu mesti kena de platform supaya kaki xlenguh.
- design mesti yg MELETOP sbb nnt kasut tu jadi hak kita. kita yg bli kasut tu. Kl tempah design yg kita xske, alamak nye nnt simpan dlm almari sampai xprasan yg kasut tu wujud.

tu la antara criteria yg terlintas masa nk tempah kasut

My Luvly Shoe



**snap by me....sbb tu xcun hohohohoh guna hp cap ayam

actually kasut ni dh kotor....skit je kotor huhuhu sbb time kendri tu ujan so tanah lembab.....melekat kat kasut.....waaaaaa sayangggggg.......

kasut ni ditempah di Anizam Yusof
introduced by my frenz fauzus punya adik hafiz punya kawan....
adoiii pesal ayat cam ayam ni......hahahah

xpeee kl sesiapa nk tempah just PM....





Sunday, June 12, 2011

REVIEW :: cake

cake ni dikira paling last skali dlm senarai checklist......hahahah sbnr nye hampir lupa yg cake xorder lagi......tu la mama dh pesan....awl2 order senang ...... huhuhuhu sbnr nye bkn xnk order.....tp xjmpa yg berkenan di hati.....skali tup tupppp jmpa blog akak nye.....aku g kat google search engine je tau....xde sesiapa yg rekemen kan.......xtau nape tgk blog akak ni je trus tertarik .....

1st aku tgk ....profile akak ni....wowwwww rupanye akak ni dok kat seksyen 18.....gooddddd dekat jee....so pe2 jadi senang hahha....masa ni deal ngan akak ni xde lak tanya pasal delivery.....ye laaaa mn tau akak ni leh anta trus g dewan ke....bl dh confirm, dh bayar payment br la tnya pasal delivery...
saya: akak nnt cake tu akak anta ke sy datang collect??
kak.mar : ooooo xpeee....akak anta dekat je dewan tu ngan umah akak...
saya : yeayyyyy (dlm ati je laaaa) tima kasih kak (ni time conversation ngan k.mar)

bkn nye ape kl dpt anta lagi bagus....sbb penah baca kat blog sape tah....dh xingt....cake dia rosak time otw nk bw pulang cake tu dr bakery ke umah .....waaaaaa blh ngangis woooo....tp dsebab kan cake dia tu cake fondant so.....xjd masalah tuk alter balik.....

cake i bkn la fondant.....tp butter cream....bkn nye ape...fondant ni kang membazir sbb sesetengah orng xmkn, kang tobek cake je (sbnrnye pengantin pn xske ahakksss)...so better bli buttercream ....nyummm nyummmm......




huhuhuh xdapat merasa cake tu.......dapat merasa cupcakes jee....tu pun 1 jee....TP sedapppp hihihih
xcukupppp.....next time nk order lagi.......

kl berkenan leh g kat blog k.mar
http://chocolatevanilla-jasmeen.blogspot.com
www.flickr.com/photos/jasmeen
http://jasmeen.fotopages.com


REVIEW :: baju sanding

kalo perasan baju ni penah masuk magazine ..... choppppp i pilih baju ni bkn sbb dh masuk magazine ok....dh lma pilih sblm baju ni masuk magazine lg dh pilih tau.......sbnr nye butik ni baru buka ....so aku ni orng kedua yg datang ke butik tu wt tempahan tau......kiranye almost a year jugak la aku dh buat tempahan.....smpi orng2 kat butik tu lupa yg aku dh wat tempahan.....time tu kecik ati jugak laaaa....ye laaa kita customer mcm ne leh lupaaa huhuhuhu...... 

mmg dari awal2 xnk pakai putih....mmmmm suma putih no no no.....tp sbnrnye putih ni lawaaa nmpk suci n bersih.....di sebabkan pengantin lelaki akan pakai uniform putih so kena la cari putih....kl x kang cam janggal jee....pilih punya pilih.....jmpa la baju ni.....sbnye bkn off white tp ivory....so bila ivory+pink.....result nyee sgt comeyyy hahahaha.....puji nmpkkk.....


nmpk x ekor kat blakang tu hihihih dlm gamba mmg cantik.....tp realitinye tuan badan je yg tau hahahah....siap cakap ngan husband....lps ni xmo dh pakai baju yg ada ekor ni  ...payah tul hahaha abs je ayat tu trus husband i cubit, dia kata aiii nk kawin g ke???? oppsss hehehhee......


baju ni mmg ade ekor....blh tahan gak la panjang ekor nye....mmg ske sgt tp rupanye sgt la ssh hohohoh nk jalan asyk tersangkut jee....sbb full bead kat stu....



tgk kain cam kembang semangkuk......kain ni i panggil kain potong 6.....sbb dia cantum 6pcs kain (hahah xtau cam ne nk xplain) aku ske sgt kain ni sbb xnmpk kurus....almaklum la pengantin nye badan slim shady.....time fitting tu xde la fit sgt...cm biasa jee....tp bl smpi ari nye....wahhhhhhhhh ketat nye dekat peha hohoh xkan dlm masa a week je dh gain weight huhuh....mmg time jalan ok ...tp cuba tgk time nk naik tangga....xtau nk cakap seksa nyee.....hahaha ketat sgt smpi naik tangga pn mengereng.....tp time tu wt bodo jee....pedulikan orng sekelilinggg hihihihih......

so far .....sgt puas ati ngan baju ni....ye  laaaa kl xkawin xdapekkk la nk pakai cam ni....w/pn payah, kekadang menyesal gak pilih baju cam ni....tp pe salah nye..sekali seumur idup..orang kata beauty is pain.....(ye keee....)

REVIEW ::pelamin

slagi xsampi hari nye adeee je yg nk ditukar.....b4 dis design pelamin nye bukan la cm ni....aku pn xtau design pe yg aku pilih hahahaha......pastu a week b4 majlis, g fitting baju....erin (pekerja di butik pengantin) cakap yg aku nye pelamin ni x up-to-date....so aku pn dengan selamba, aku cakap "fa dh xnk tambah2 duit....sbb tu pilih pelamin cmtu" hahahaha ske2 ati je kan jawab ngan jujur cm tu....hohohoh ye laaa nk wt cam ni kena tambah duit...nk camtu kena tambah duit....suma nye tambah duit....dulu masa mula2 booking suma nye boleh huhuhuh.....so erin pn bg 1 solution..... pe kata akak amik design cm ni ...ala2 garden wedding (dia de tunjuk gamba) n explain lil' bit cm ne nnt rupa nye pelamin tu.....yg ni xyah nk top up duit....hihihi aku kl bab x top up duit....jawapan nye ON hhahahaha.......

time ni aku mmg xdpt nk imagine pe la rupa pelamin tu nnt.....so a day b4 wed aku g dewan....dgn niat nk tgk dorng pasang pelamin.....wahhhhh dh midnite ni....tp pe pn xsiap g....yg aku nmpk pillar je dh siap pasang....so pengantin  kena balik sbb takut sok mata lebam.....esok je dpt tgk uhukkk uhukkkk......tito xlena xtau pe la rupa pelamin tuuu....cantik ke???cmne rupanyee....ngeriii tul.....

jenggg jenggggg .....akhirnyee.....


fresh flower....mmg nk bunga2 kat pelamin tu suma fresh flower....actually theme pink+putih...tp kl bnyk sgt pink pn nnt xnaik seri....so de campur skit bunga color kuning....

skrng ni trend suma nk kusi yg besa2...pe nama kusi tu pn xtau hohoho....tp aku xminat...sbb aku tau sape dri aku hahaha comey + cute...so kali pakai kusi besa2 tu kang tenggelam pengantin.....tp reason yg paling kukuh sebenar nye....nnt dlm gamba xnmpk pelamin sbb kusi tu dh block half pelamin tu.....winkkkk winkkk...


de lalang2 kiri kana pelamin tu....almaklum laa garden wedding la katanye....tp cun nmpk penuh skit pelamin tu.....cuma lalang ni je xde sape nk hahahaha.....yg paling terkejut ade lak lampu kat kiri kanan pelamin tu....serius mmg xsangka...


tadaaaaaa.......kl perasan de sedikit conflict color kat stu....awl2 dulu nk kan baby blue+pink....tp akhirnye jadi pink saja....so memandang kan bunga pahar tu dh siap setahun yg dulu....malas nk tuka....tu yg letak jugak..... bunga pahar tu DIY by pengantin hihihihi bunga dip baby blue.....depan bunga dip tu bouquet artifical flower (nk bagi masa merenjis)


saya sgt puas ati.....tu yg sy cakap kat "butik pengantin tu" hahahaha simple but sweet ....yeayyyyy dari pelamin smpi kat pillar suma nye fresh flower.....cuma kat arch je artifical flower....
abs je majlis tu....sy soh auntie2 . cousin2 g kutip bunga tu .... leh letak kat umah....hihihi smpi skrng bunga tu still segar lg....gila lma jangka hayat bunga nii.....

Thursday, June 9, 2011

MarrieD

1st entry selepas bergelar isteri setelah berkurun lma nye xupdate. wahhh pe kes..masa mmg ade tp cm biasa sumanye asyik masuk draft je....xde 1 pn yg di publish hohohoho (**alasan)

alhamdulillah.......sumanye berjalan ngan lancar.
now im officially Pn Effa Erlina. auwwwww 1st time dgr rasa cm klaka.gelak terbahak2 smpi semput.
cm xcaye je im just married wowwwwwww....
mn x nye, 1st intervw lps kawin....ttba interviewer tu tanya.. r u married??aku pandang pelik...ohhh br teringat time submit resume tu lom kawin g hihiih.... yes, im married...ceh aku jawab dgn muka serius, tp dlm ati gelak gila...wahhh aku dh kawin weiiiiii.......

ramai yg tanya....cam ne kawin best x???
opkos la best.....kl kata x best tu mmg pelik laaa....
asal kawin kl xbest???
4 me... im very2 excited n happy to became a wife.
ayat ni cam slu dgr je...ahaksss
alaaa senang cakap 
ade gak tempat mengadu, nk manja2, teman masa tito, teman main game, teman tepuk tampar suma la berteman....tp kl time keje tu xleh la nk teman.





so skrng still in honeymoon mode w/pn xdpt g honeymoon....waaaaaaa geramnye nape laa jadual pack sgt ni....saya nk jugak g honeymoon 





Monday, March 14, 2011

pre-wed gift

last week.... my frenz buzz soh buka email .... skali perghhhhhh.....
speechless + excited .... hhahahaha
my frenz bg present 4 pre-wed ..... yeayyyyyyy ....

ni la present nye....
Jacuzzi Spa + full body scrub + hot stone back massage + aromatherapy full body massage

thanks tun .... luv u muahhhhh


Tuesday, March 8, 2011

rindu 1/2 mati

skrng ni aku kemaruk tgk sinetron 'Kejora & Bintang'
kl nk ikutkan aku bkn ske sgt tgk cite ni sbb kekadang pikir nape la manusia ni kejam sgt mengejar sesuatu smpi lupa nilai kemanusiaan......
geram+bengang+sakit hati hohohohoh.....
tp cite ni jugak la yg berjaya wat aku ngangis hahahaha.....cm ne la aku leh ngangis.....

sblm ni aku de gak tgk lakonan Alyssa ..... aku ske sgt tgk muka dia .... kl sedey tu mmg sedey betul laaaa .....pastu kena lak ngan OST nye .... perghhh trus klua la air2 jernih dr mata aku ni.....rasa cam kena je OST ni ngan jalan cite sinetron ni ......

setiap kali aku dgr je OST ni aku mesti ingt chinta hati saya.....
wahai chinta hati saya, adakah kamu tahu yg sy sgt merindui kamu????
cehhh ttba aku syok sendri ni napee???



d'Masiv - Rindu 1/2 Mati
OST Kejora & BintangAlign Center